Kisiel malinowy z siemienia lnianego

Kisiel malinowy z siemienia lnianego

Przepis z warsztatów o detoksie Katarzyny Błażejewskej-Stuhr. Jeśli czujesz, że przydałby Ci się zastrzyk energii. Jeśli wiesz, ze zdrowe rzeczy mogą też być pyszne.

Kisiel zawiera dużo błonnika i głaszcze brzuszek od środka. Poza tym siemię zawiera Omega-3 i zdrowe lignany.
Składniki
10 deko siemienia lnianego
2 gruszki
100 g malin
łyżka esencji waniliowej lub pół łyżki wanilii w proszku
Siemię lniane zalewamy wrzątkiem (1 szklanka) i zostawiamy na pół godziny. Po tym czasie siemię razem z wodą i wszystkie pozostałe składniki blendujemy na gładką masę.

kisiel


Related Posts

Chłodniki malinowy

Chłodniki malinowy

Chłodnik może być botwinkowy, buraczany, truskawkowy, litewski, rosyjski czy bułgarski. Każdy jest pyszny latem – bez niego nie ma jak sobie radzić z upałami. Dobry chłodnik mógłby być ilustracją słowa lato. Dziś na obiad był chłodnik malinowy. Jeśli nie przeszkadzają Ci pesteczki malin i nie […]

Cykoria duszona z malinami

Cykoria duszona z malinami

Jedną z bardziej inspirujących książek jakie ostatnio czytałam było “Naturalnie”. Alaina Ducasse’a. Zachęca ona, żeby bawić się przepisami i wymieniać składniki na bardziej sezonowe a smaki na takie, które będą nam pasować. W “Naturalnie” jest przepis na cykorię z jeżynami i mandarynkami. Ja robię bardziej […]



Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *


Bitnami