“Zdrowe słodkości na każdą porę dnia” – recenzja

“Zdrowe słodkości na każdą porę dnia” – recenzja

Katarzyna Maciejko-Zielińska ze slodkiefantazje.pl napisała książkę dla osób, które podobnie jak one mają we krwi celebrowanie domowych posiłków, a gotowanie i pieczenie jest ich żywą domową tradycją, ale które chcą iść z duchem czasu i zdrowiej się odżywiać. Przecież smaki i przepisy zmieniają się a desery można zrobić z czekolady, suszonych owoców i innych naturalnych zdrowych składników.

Oprócz przepisów są też porady jak ograniczyć w naszych przepisach ilość tłuszczu i cukru, przez zastąpienie ich jogurtem, bananem, awokado, olejem kokosowym, albo miodem, ksylitolem i syropem klonowym. Możemy więc przerobić nasze ulubione ciasta, żeby były bardziej zdrowe.

A co bym ugotowała ze “Zdrowych słodkości”, żeby wejść w ten słodki, mączny, owsiankowy i muffinkowy klimat?
Na pewno wypróbuję jaglankę z masłem orzechowym i owsiankę zapieczoną w jabłku, pudding z kaszy mannej, babeczki jogurtowo-owocowe, kokosową leguminę ryżową, jogurtowy deser z brzoskwiniami, dietetyczne pierogi leniwe, torcik arbuzowo-melonowy, sorbet cytrynowy, sernik jaglany na zimno i sałatkę z egzotycznych owoców. Mniam!

[nokaut-offers-box url=’p:/ksiazki/zdrowe-slodkosci-na-kazda-pore-dnia-9788377887769.html’ classes=”big”]

Zdrowe słodkości na każdą porę dnia
Zdrowe słodkości na każdą porę dnia
Autorka: Katarzyna Maciejko-Zielińska
Wydawnictwo: Edgard, Samo Sedno
Data premiery: 2016
Ilość stron: 232
Okładka: twarda


Related Posts

“Sirocco”- recenzja

“Sirocco”- recenzja

Jedną z najgorętszych premier kulinarnych tego miesiąca było “Sirocco” Sabriny Ghayour . Sabrina stała się znana, kiedy jej klub kolacyjny i pierwsza książka “Persiana” odniosły wielki sukces w Wielkiej Brytanii. Jej kuchnię wyróżnia połączenie smaków i składników kuchni bliskowschodniej z podejściem charakterystycznym dla kuchni brytyjskiej, czyli […]

“Słodkie sekrety” – recenzja

“Słodkie sekrety” – recenzja

W zeszłym tygodniu byłam na premierze książki Weroniki Madejskiej o bezglutenowych, roślinnych deserach, które mogą być sekretem każdego alergika. To druga książka młodziutkiej autorki, pięknie wydana przez Septem. Weronika Madejska od 12 roku życia jest na diecie bezglutenowej. Przekuła celiakię na hobby. Na blogu www.natchniona.pl […]