Szprycer arbuzowy

Szprycer arbuzowy

Szprycer arbuzowy to kolejna winorośl z rodziny winno – owocowych chłodzących i poprawiających nastrój napoi. Jeśli smakował Wam szprycer malinowy  albo koktajl arbuzowy  to będziecie wniebowzięci co najmniej do końca lata.

Składniki szprycera arbuzowego

kilo arbuza
pół butelki białego wina
200 ml schłodzonej wody gazowanej
sok z połowy cytryny
lód do podania

Arbuza pozbawiamy skórki i pestek. Miksujemy z winem i sokiem z cytryny. Przed podaniem dodajemy wodę gazowaną i kilka kostek lodu na każdą porcję.

Ponieważ arbuz jest słodki, nie trzeba nic dodatkowo dosładzać.

szprycer arbuz


Related Posts

Misja Lato – jak jeść bardziej sezonowo latem

Misja Lato – jak jeść bardziej sezonowo latem

Jedną z pozytywnych rzeczy, które zmieniły się w moim życiu, kiedy założyłam tego bloga jest to, że jem bardziej sezonowo. Po prostu planuję to sobie z góry. Kiedy zaczyna się dana pora roku, robię sobie listę rzeczy do zjedzenia. Takich, które mogłyby być ilustracją słownikowego […]

Pomidorowa sałatka panzanella z tuńczykiem

Pomidorowa sałatka panzanella z tuńczykiem

Jakiś czas temu dostałam opakowanie greckich sucharków. Są twarde jak podeszwa, ale namoczone i podawane z pomidorami są przepyszne. Wtedy postanowiłam, że zrobię z nich panzanellę, kiedy tylko zacznie się sezon pomidory malinowe. Oczywiście zwykłe sucharki lub grzanki też dadzą radę, bo szkoda sobie odmawiać […]




FreshMail.pl
 

FreshMail.pl
 
Bitnami