Pasta jajeczna z sardynkami

Pasta jajeczna z sardynkami

Nie jestem wielkim fanem ryb, ale lubię rybki w puszce np. sardynki. I uwielbiam pasty rybne typu awanturka. Dziś na śniadanie będzie wersja z jajkiem i bez pieczywa.

 

Składniki na 2 osoby:

 

puszka sardynek razem z olejem

2 jajka ugotowane na twardo

pół małej cebuli czerwonej pokrojonej w kostkę

2 łyżki jogurtu greckiego

natka pietruszki do dekoracji

ziemniak lub batat – ugotowany w mundurku i przekrojony na pół

 

Jak przygotować pastę jajeczną z sardynkami?

Wszystkie składniki oprócz natki miksujemy na gładką masę. Dekorujemy natką i podajemy  jako gzik z ziemniakiem / batatem lub z chlebem.

 

Lubisz moje  wpisy? Bądź na bieżąco na Facebooku i Instagramie!

pasta z sardynek i jajek

 


Related Posts

Kanapki z pastą z krewetkami

Kanapki z pastą z krewetkami

Jakiś czas temu byłam na warsztatach kuchni szwedzkiej Scandinavian Love Fika w Electrolux Taste Center, które poprowadził szef kuchni Ambasady Szwecji w Polsce Michał Godyń. Oprócz raków najbardziej smakowały mi kanapki z krewetkami zimnowodnymi. Po tych warsztatach zaczęłam robić sobie własną wersję z trochę mniej […]

Pomidorowa sałatka panzanella z tuńczykiem

Pomidorowa sałatka panzanella z tuńczykiem

Jakiś czas temu dostałam opakowanie greckich sucharków. Są twarde jak podeszwa, ale namoczone i podawane z pomidorami są przepyszne. Wtedy postanowiłam, że zrobię z nich panzanellę, kiedy tylko zacznie się sezon pomidory malinowe. Oczywiście zwykłe sucharki lub grzanki też dadzą radę, bo szkoda sobie odmawiać […]




Bitnami