Błyskawiczny mus z bakłażana i czekolady

Błyskawiczny mus z bakłażana i czekolady

Podobny przepis na mus z bakłażana i czekolady jest w Naturalnie” Alaina Ducasse’a, tylko tam od zera robi się babaganusz z bakłażana i mus ze śmietany i czekolady. To jest wersja błyskawiczna, która jest idealnym deserem po dużym daniu obiadowym. Nie jest to smak dla każdego, ale kiedy już nauczymy się go lubić, będziemy go jeść codziennie. A robi się go w minutę

 

Składniki:

1,5 tabliczki gorzkiej czekolady

puszka pasty z bakłażana (ze sklepu arabskiego)

 

Jak przygotować mus z bakłażana i czekolady?

Czekoladę podgrzewamy w kąpieli wodnej aż będzie płynna i mieszamy z pastą z bakłażana. Gotowe.

bakłażan czekolada

 


Related Posts

Ciasto czekoladowe warzywne z bakłażanem i wiśniami

Ciasto czekoladowe warzywne z bakłażanem i wiśniami

Mam prywatną kolekcję przepisów na ciasta warzywne. Z cukinią, pomidorem, burakiem i każdym innym warzywem, które dodane do tradycyjnych składników ciasta nie jest wyczuwalne w smaku, ale nadaje ciastu wilgotności. Zmniejsza też ilość mąki potrzebnej, żeby ciasto się udało. Same plusy, bo przecież dodatkowa porcja […]

Gruszki piernikowe w winie

Gruszki piernikowe w winie

Mój ulubiony świąteczny deser, który mogę jeść cały rok to gruszki w winie. Pyszne są też w syropie i te nadziewane orzechami, ale dużym plusem tego przepisu jest to, że praktycznie robią się same i że łatwo jest skalować ten przepis, jeśli zapraszamy wielu gości. […]