Mięsny jeż

Mięsny jeż

Uwielbiam klimat lat ‘90, bo wtedy się wychowałam. Bardziej smakuje mi kukurydza z puszki niż z kolby,smakują mi też lekko obciachowe dania typu kopiec kreta (tu przepis). Mięsny jeż to obecny na każdym świątecznym stole talerz wędlin, tylko że przerobiony na buźkę jeża i wyśmiany w programie Pamiętniki z wakacji z 2012.

 

Serial wyśmiewał się z kapitału społecznego głównych bohaterów, ale też z dań podawany w naszych rodzinach od pokoleń, które przygotowywały nasze babcie, a teraz z pieczołowitością przygotowujemy je my i dalibyśmy się pokroić za ich sekretne receptury.

 

Składniki:

kabanosy lub parówki

wędlina w plasterkach np. szynka dojrzewająca do owinięcia kabanosów

wędlina w plasterkach do ułożenia kształtu twarzy np. salami, polędwica, szynka

2 kawałki pasztetu na policzki

3 oliwki

kawałek cytryny

 

Jak przygotować mięsnego jeża?

 

Kabanosy owijamy wędliną. Następnie przykrywamy plasterkami innej wędliny. Układamy buzię jeża z kolorowych produktów np. oliwek, winogron czy cytryny.

 

Mięsny jeż, mięsny jeż, ty go zjesz, ty go zjesz.

 

 



Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *


FreshMail.pl
 

FreshMail.pl
 
Bitnami