Mango lassi z kardamonem i skórką z cytryny

Mango lassi z kardamonem i skórką z cytryny

Jak podkręcić stary dobry koktajl z mango? Dodając skórkę z cytryny i jeszcze więcej kardamonu.

Składniki:

2 małe mango lub 300 ml pulpy z mango
150 ml jogurtu naturalnego
100 ml mleka
płaska łyżeczka kardamonu
otarta skórka z połowy cytryny (najmniejsze oczka tarki)
Wszystkie składniki blendujemy na gładką masę. Podajemy schłodzone.

mango lassi


Related Posts

Filipiński deser z mango

Filipiński deser z mango

Lubię domowe desery z mango bardziej niż kupne słodycze, zwłaszcza, jeśli zrobienie ich zajmuje niewiele więcej czasu niż otwarcie paczki ciastek. W tym przepisie najdłuższą czynnością jest powstrzymywanie się, żeby nie wyżreć mango zanim trafi do deseru. Jeśli będziecie mieć więcej silnej woli niż ja, […]

Pudding ryżowy z syropem klonowym i owocami

Pudding ryżowy z syropem klonowym i owocami

Moją ulubioną kategorią potraw różnego rodzaju papki, leczo i gulasze, które mają jedną wspólną cechę: są brzydkie a dobre. Brzydkie, ponieważ rozgotowany pudding nie wygląda zbyt dobrze na zdjęciach rodzinnych, ale pyszne, bo unikalne połączenia smaku w jednogarnkowcach to arcydzieło. Poniżej składniki na 4 porcje: […]




Bitnami