Mango lassi z kardamonem i skórką z cytryny

Mango lassi z kardamonem i skórką z cytryny

Jak podkręcić stary dobry koktajl z mango? Dodając skórkę z cytryny i jeszcze więcej kardamonu.

Składniki:

2 małe mango lub 300 ml pulpy z mango
150 ml jogurtu naturalnego
100 ml mleka
płaska łyżeczka kardamonu
otarta skórka z połowy cytryny (najmniejsze oczka tarki)
Wszystkie składniki blendujemy na gładką masę. Podajemy schłodzone.

mango lassi


Related Posts

Sałatka z frikeh, mango i fety

Sałatka z frikeh, mango i fety

Najprostszą i najbardziej efektowną sałatką do pracy są kolorowe miski pełne warzyw. Robi się je szybko a efekt murowany. Można wykorzystać składniki, które zostały nam z innych posiłków i nie trzeba mieć żadnych specjalnych umiejętności kulinarnych, żeby wyszły pyszne. Do tego te piękne kolory! Wystarczy […]

Filipiński deser z mango

Filipiński deser z mango

Lubię domowe desery z mango bardziej niż kupne słodycze, zwłaszcza, jeśli zrobienie ich zajmuje niewiele więcej czasu niż otwarcie paczki ciastek. W tym przepisie najdłuższą czynnością jest powstrzymywanie się, żeby nie wyżreć mango zanim trafi do deseru. Jeśli będziecie mieć więcej silnej woli niż ja, […]