„Doradca smaku 3” -recenzja

„Doradca smaku 3” -recenzja

Od września w TVN startuje V edycja programu „Doradca Smaku” z Andrzejem Polanem, którego prostej i smacznej kuchni można posmakować na co dzień w Małej Polanie Smaków. To dobra okazja, żeby przypomnieć sobie przepisy Polana z 3 części.
Jeśli oglądaliście ten program to rozpoznacie przynajmniej część z 80 przepisów podzielonych na dania z patelni i dania z garnka, ale część z nich jest też nowych.
Smakowicie wygląda bigos z boczniaków. polska carbonara z chrzanem i grzybami, kebab z kalafiorem i truskawkami, tort ziemniaczany z kiełbasą, sernik z dynią, gruszki w szynce, sernik i pudding z chałką.

polan2
Jak widać po nazwach dań, jest to kuchnia bazująca na dobrych składnikach i oryginalnym połączeniu smaków. Dania są proste, ale oryginalne, więc zachwycą naszych gości, nawet jeśli tak jak ja nie mają telewizora i nie widzieli ani jedego odcinka programu.

polan

[nokaut-offers-box url=’p:/ksiazki/doradca-smaku-3-9788328704435.html’ classes=”big”]

Doradca smaku 3
Autor: Andrzej Polan
Ilość stron: 176
Data premiery: 2016
Wydawnictwo Muza SA


Related Posts

“Sirocco”- recenzja

“Sirocco”- recenzja

Jedną z najgorętszych premier kulinarnych tego miesiąca było “Sirocco” Sabriny Ghayour . Sabrina stała się znana, kiedy jej klub kolacyjny i pierwsza książka “Persiana” odniosły wielki sukces w Wielkiej Brytanii. Jej kuchnię wyróżnia połączenie smaków i składników kuchni bliskowschodniej z podejściem charakterystycznym dla kuchni brytyjskiej, czyli […]

“Słodkie sekrety” – recenzja

“Słodkie sekrety” – recenzja

W zeszłym tygodniu byłam na premierze książki Weroniki Madejskiej o bezglutenowych, roślinnych deserach, które mogą być sekretem każdego alergika. To druga książka młodziutkiej autorki, pięknie wydana przez Septem. Weronika Madejska od 12 roku życia jest na diecie bezglutenowej. Przekuła celiakię na hobby. Na blogu www.natchniona.pl […]