Bajgiel z łososiem i koperkiem

Bajgiel z łososiem i koperkiem

Bajgiel jak bajgiel, taka kombinacja to żelazny klasyk. Można jeszcze dodać sobie kapary czy oliwki, ale ja nie chciałam zagłuszać smaku koperku, bo to koperek, który sama wyhodowałam z nasionka. Więcej o moich przygodach z miejskim ogrodnictwem można przeczytać tutaj.

koperek

Ponieważ w piekarni koło mnie nie ma bajgli, kupuję zwykle obwarzanki krakowskie. Ważne, żeby nie trafił nam się stary obwarzanek, bo będzie go ciężko kroić.

 

Składniki:

bajgiel lub świeży obwarzanek krakowski

2 czybate łyżki serka śmietankowego

plasterek wędzonego łososia

2 plasterki czerwonej cebuli

koperek

świeżo zmielony pieprz

 

Jak przygotować bajgla z łososiem i koperkiem?

Obwarzanek kroimy tak, żeby uzyskać 2 kółka. Każdą połówkę smarujemy serkiem. Na jednej z nich układamy łososia, cebulę i koperek, a drugą pieprzymy. Składamy obwarzanek, żeby znowu tworzył całość, kroimy na kawałki i zjadamy.

Bajgiel z łososiem i koperkiem

Lubisz moje  wpisy? Bądź na bieżąco na Facebooku i Instagramie!


Related Posts

Lazania warzywna z łososiem i sałatką grejpfrutową

Lazania warzywna z łososiem i sałatką grejpfrutową

Lazania dość rzadko gości na naszych stołach, bo wydaje się trudna w przygotowaniu i wymagająca azbestowych rączek, którymi układamy gorące płaty lazanii czy robienia kilku rzeczy na raz. Musimy mieć odmierzoną ilość makaronu a także sos i nadzienie, które nie może być surowe i chrupiącą […]

Pasta jajeczna z hummusem i kwiatami cukinii

Pasta jajeczna z hummusem i kwiatami cukinii

Właśnie zjadam ostatnie kwiaty cukinii z mojej działki. Kwiaty dyni też już poszły. Cóż, jesień! W każdym razie ta pasta jajeczna to będzie wyjątkowe śniadanie ze smakami lata. Taki posiłek jem często, kiedy jestem latem na działce. To dla mnie kwintesencja lata i smak sniadania […]