Bajgiel z łososiem i koperkiem

Bajgiel z łososiem i koperkiem

Bajgiel jak bajgiel, taka kombinacja to żelazny klasyk. Można jeszcze dodać sobie kapary czy oliwki, ale ja nie chciałam zagłuszać smaku koperku, bo to koperek, który sama wyhodowałam z nasionka. Więcej o moich przygodach z miejskim ogrodnictwem można przeczytać tutaj.

koperek

Ponieważ w piekarni koło mnie nie ma bajgli, kupuję zwykle obwarzanki krakowskie. Ważne, żeby nie trafił nam się stary obwarzanek, bo będzie go ciężko kroić.

 

Składniki:

bajgiel lub świeży obwarzanek krakowski

2 czybate łyżki serka śmietankowego

plasterek wędzonego łososia

2 plasterki czerwonej cebuli

koperek

świeżo zmielony pieprz

 

Jak przygotować bajgla z łososiem i koperkiem?

Obwarzanek kroimy tak, żeby uzyskać 2 kółka. Każdą połówkę smarujemy serkiem. Na jednej z nich układamy łososia, cebulę i koperek, a drugą pieprzymy. Składamy obwarzanek, żeby znowu tworzył całość, kroimy na kawałki i zjadamy.

Bajgiel z łososiem i koperkiem

Lubisz moje  wpisy? Bądź na bieżąco na Facebooku i Instagramie!


Related Posts

Lazania warzywna z łososiem i sałatką grejpfrutową

Lazania warzywna z łososiem i sałatką grejpfrutową

Lazania dość rzadko gości na naszych stołach, bo wydaje się trudna w przygotowaniu i wymagająca azbestowych rączek, którymi układamy gorące płaty lazanii czy robienia kilku rzeczy na raz. Musimy mieć odmierzoną ilość makaronu a także sos i nadzienie, które nie może być surowe i chrupiącą […]

Kanapka ze smażoną białą kiełbasą i szpinakiem

Kanapka ze smażoną białą kiełbasą i szpinakiem

Nigdy nie byłam fanką białej kiełbasy, uważałam, że jest zbyt tłusta i nie dość doprawiona. To zmieniło się, gdy odkryłam, że można wyjąć ją z osłonki i podsmażyć. Wtedy cały tłuszcz zostaje na patelni, a my mamy dobrej jakości mięso, które możemy sobie dowolnie doprawić. […]