Mango lassi z kardamonem i skórką z cytryny

Mango lassi z kardamonem i skórką z cytryny

Jak podkręcić stary dobry koktajl z mango? Dodając skórkę z cytryny i jeszcze więcej kardamonu.
Składniki:
2 małe mango lub 300 ml pulpy z mango
150 ml jogurtu naturalnego
100 ml mleka
płaska łyżeczka kardamonu
otarta skórka z połowy cytryny (najmniejsze oczka tarki)
Wszystkie składniki blendujemy na gładką masę. Podajemy schłodzone.


Related Posts

Filipiński deser z mango

Filipiński deser z mango

Zrobienie deseru z mango jest szybsze niż otwarcie paczki ciastek. Najdłuższą czynnością jest powstrzymanie się, żeby nie wyjeść mango zanim trafi do deseru.

Najlepsze przepisy z mango — nie tylko na Walentynki

Najlepsze przepisy z mango — nie tylko na Walentynki

Mango w Indiach nazywano owocem bogów. I owocem dodającym sił, bo jest odżywczy i orzeźwiający. W Polsce dodajemy go do lodów, sałatek, burgerów, deserów czy zalewamy je galaretką, ale jest też pyszne polane sosem sojowym czy lekko posolone.



Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *