Koktajl arbuz-mięta-chia

Koktajl arbuz-mięta-chia

Rzadko kupuję kupne dżemy, zwłaszcza że ostatnim trendem jest, żeby były gładkie, czyli żeby dżem truskawki nie miał tych małych kosteczek – pesteczek, które nadają cały smak i konsystencję. Zbrodnia! Przecież farfocle są najlepsze! Na cześć tych farfocli zrobiłam koktajl z nasionami chia.

Składniki:
pół kilo arbuza pokrojonego na kawałki  (z wyjętymi pestkami)
szklanka zaparzonej mięty, ostudzona
3 łyzki nasion chia
sok z 2 cytryn
lód do podania

Arbuza zblendować lub zmiksować i wymieszać w dzbanku z herbatką miętową. Dodać sok z cytryn i chię. Odstawić na pół godziny do lodówki. Podawać z lodem.


Related Posts

Co zrobić z aloesem? Aloesowe zdrowe mohito

Co zrobić z aloesem? Aloesowe zdrowe mohito

Wiele osób przyjmuje suplementy zawierające aloes, bo jest dobry dla naszego brzuszka (ma działanie lekko przeczyszczające i żółciopędne) i układu immunologicznego. Podobno reguluje też poziom cukru we krwi i hamuje procesy zapalne. Jest nawet potwornie słodki niby zdrowy napój z aloesem. Jeśli macie dostęp do prawdziwego aloesu zobaczycie, że taki słodki napój nie ma z nim nic […]

Australijski koktajl truskawkowy

Australijski koktajl truskawkowy

Coraz modniejsze stają się lokale serwujące tzw. freakshaki, czyli zwariowane koktajle mleczne. Liczy się nie tylko smak koktajlu, ale też dekoracja – bita śmietana, kawałki wafelków, albo popcorn, słodkie syropy ściekające po ściankach naczynia. Moda na nie zaczęła się w Australii wraz z Instagramem, bo taki koktajl ma przede wszystkim wyglądać. Zwykle jest to bardzo duża porcja, […]



Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *