“Jaglany detoks” – recenzja

“Jaglany detoks” – recenzja

Jaglana kuchnia Marka Zaremby to dieta oparta na oczyszczeniu organizmu i naturalnym pożywieniu, składającym się z warzyw i kaszy. Nic dziwnego, bo Marek jest dietoterapeutą. Nietypowe w tej książce jest natomiast jego podejście, że karmimy się nie tylko chlebem, ale i miłością, Zdrowa kuchnia to nie tylko detoks i aktywność fizyczna, ale też detoks emocjonalny, spokój i harmonia. Ważne jest przecież celebrowanie posiłków z najbliższymi, dbanie o okresy postu i zdrowa kultura stołu.
Dlaczego ten post oparty jest na jaglance?

Bo to królowa kasz, która jest lekkostrawna, bezglutenowa i alkalizująca. Zawiera też krzemionkę i białko.
Co możemy zyskać jeśli zaprzyjaźnimy się z kaszą jaglaną?

Efektem ma być odchudzanie, lepsza praca jelit, zdrowsze włosy i paznokcie i lepsze samopoczucie.
W książce znajdziemy pełną instrukcję jak przeprowadzić 7 dniowy detoks jaglany i oczywiście przepisy.

Nawet jeśli nie będziecie już na diecie, to pysznie wygląda czarny ryż z mango, jaglanka z paprykowym pesto i cukinią, czy pasztet jaglany z cukinią i fasolą.

Jaglany detoks Marek Zaremba

Jaglany detoks. Oczyść organizm w 7 dni!
Autor: Marek Zaremba
Wydawnictwo Pascal
Data premiery: 2015
Ilość stron: 336
Okładka: twarda


Related Posts

10 najlepszych polskich książek kulinarnych 2017

10 najlepszych polskich książek kulinarnych 2017

Początek stycznia to czas na podsumowanie zeszłego roku. Na zastanowienie się, co nam się podobało i czego chcemy więcej a czego już nie chcemy zabierać w kolejny rok. U mnie jest to wręcz dosłowne, bo przeprowadzam się z końcem miesiąca. Muszę przejrzeć mój księgozbiór książek kulinarnych i zdecydować jakie książki o gotowaniu, które trafiły na moją półkę w ubiegłym roku, są warte dźwigania […]

Najlepsze książki o fermentacji 2016

Najlepsze książki o fermentacji 2016

Zima to czas, kiedy w moim domu rządzą kiszonki: żurek, kapuśniak i ogórki. Chętniej spędzam wtedy czas w domu, najchętniej z książką pod kocem. Jeśli chcielibyście dokształcić się, albo po prostu spędzić dobrze czas oglądając piękne zdjęcia w książkach kucharskich o kiszonkach, to teraz jest najlepsze na to czas. Polecam Wam 3 nowe, modne książki o fermentacji na długie, ciemne […]



Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *