Działkowa kanapka klubowa

Działkowa kanapka klubowa

Taka kanapka z opiekacza to bardziej wypasiona wersja zwykłych tostów. To prosty posiłek drwala, idealny na działkę, ale wystarczająco hipsterski, żeby móc podać go gościom.

 

Składniki na 2 osoby:

6 kromek pieczywa tostowego razowego

jajko na twardo

2 plasterki chudego boczku

2 plasterki  szynki z indyka

ser żółty- 4 plastry

keczup wymieszany ze szczyptą cynamonu

sos zrobiony z łyżki majonezu, łyżki soku z limonki i łyżki pasty chili

masło

pomidor

2 patyczki do szaszłyków

 

Jak przygotować działkową kanapkę klubową?

Przygotowujemy 3 kanapki, każdą z innym nadzieniem

Pierwsza:

z jajkiem pokrojonym w plasterki i podsmażonym na chrupko na suchej patelni plastrem boczku. Kanapkę smarujemy masłem (1 kromka) i sosem majonezowym (2 kromka).

Druga:

z szynką i serem. Kanapkę smarujemy masłem (1 kromka) i keczupem (2 kromka).

Trzecia:

tyko z serem żółtym.  Kanapkę smarujemy masłem (1 kromka) i sosem majonezowym (2 kromka).

Gotowe kanapki przekradamy na pół i pieczemy w opiekaczu.

 

Każdą połówkę, nabijamy na patyczek szaszłykowy przekładając plasterkami pomidora pomiędzy każdym trójkątem. Pilnujemy, żeby w każdej porcji składającej się z 3 trójkątnych kanapek każda kanapka była inna.

club sandwich


Related Posts

Kanapka ze smażoną białą kiełbasą i szpinakiem

Kanapka ze smażoną białą kiełbasą i szpinakiem

Nigdy nie byłam fanką białej kiełbasy, uważałam, że jest zbyt tłusta i nie dość doprawiona. To zmieniło się, gdy odkryłam, że można wyjąć ją z osłonki i podsmażyć. Wtedy cały tłuszcz zostaje na patelni, a my mamy dobrej jakości mięso, które możemy sobie dowolnie doprawić. […]

Nicejska kanapka z tuńczykiem

Nicejska kanapka z tuńczykiem

Do zrobienia tej kanapki zainspirowała mnie „My New Roots. Inspirujące przepisy kuchni roślinnej na każdą porę roku”. Oczywiście Sarah Britton nie bierze tuńczyka czy innych trupów do ust, więc “tuńczyk” był pewnie zrobiony ze słonecznika. Ja póki co jeszcze jem tuńczyka, chociaż po lekturze kryminału […]