Czekoladowe jajka

Czekoladowe jajka

Co zjeść jeśli po sutym śniadaniu mamy jeszcze ochotę na szybki deser?
Najlepszy słodki i jajeczny deser to czekoladowe jajka.

Składniki:
2 jajka z niespodzianką
2 kieliszki likieru Adwokat
Jogurt naturalny (mały)

 

Jak przygotować czekoladowe jajka?

Jajka odwijamy z opakowania. Odcinamy im czubki i przez ten otwór usuwamy zabawkę.
Ustawiamy jajka w kieliszku do jajek. Wlewamy na dno trochę likieru jajecznego , następnie jogurt, a na wierzch znowu kropelkę likieru.
Podajemy jako deser po śniadaniu.

jajka czekoladowe

 


Related Posts

Pascha czekoladowa ze śliwkami

Pascha czekoladowa ze śliwkami

Nie jestem jakimś wielkim fanem dań wielkanocnych. Na Wigilię mogłabym jeść wszystko i to codziennie przez cały rok, a na Wielkanoc jest za dużo mięsa, jajek i kruchego ciasta. Nie muszę dodawać, że mazurki to też nie jest to, co króliki lubią najbardziej. Jest jednak […]

Najlepszy żurek na zakwasie z oliwkami

Najlepszy żurek na zakwasie z oliwkami

To będzie idealny przepis na Wielkanoc, ale jest tak pyszny, że warto jadać go przez cały rok. Tak jak na wigilię je się barszcz czerwony, czyli codzienną zupą, ale w wersji na bogato, tak żur wielkanocny ma się nijak do codziennego białego barszczu. Przede wszystkim […]